• +382 67 811 211
  • izolacija.me@gmail.com
  • Savska 41, 81000 Podgorica, Crna Gora

Partners withPolyurea

Polyurea sprej premaz obezbjeđuje nove mogućnosti u aplikacijma gdje su svi ostali materijali zakazali.

 

Polyurea je 100% čvrsta materija koja je usklađena sa VOC propisima (Volatile Organic Compoun ds). Najbolja hidroizolacija kada su u pitanju ravni krovovi, bazeni svih oblika i svim ostalim mjestima gdje je vodonepropusnot prioritet na svetskom tržistu. Može se aplicirati na svim čelilnim konstrukcijama kao antikorozivna zaštita, koristi se za oblaganje rezervoara, pijaćih i fekalnih voda, a ujedno savršena abrazivna i hemijhska zaštita.

Sa impresivnim karakteristikama čvrstoće i adhezije, kao i sposobnošću da se odupre abraziji i koroziji, poliureja se nanosi vrlo brzo, (proces sušenja traje 6 sekunde) i ostaje dugotrajna.

 

Polyurea se dobija miješanjem dvije komponente, synthetic resins i isocyanata, na temperaturi od 75 – 80oC pod pritiskom do 240bari i to pomoću speciajlne mašine – Reaktora H-XP3. Isocyanat moze biti aromaticni (100% pure polyurea) ili hibridna. Naša firma radi samo sa 100% čistom polyureom koja daje nevjerovatne rezultate kada se radi o aplikacijama koje trebaju ostati trajne na dužem vremenskom periodu.

 

Polyure se nanosi u vrućem(HOT) sistemu, poebnim reaktorom, i tom prilikom izolacija je na čitavoj površini monolitna bez spojeva, i slabih tačaka koje bi u budućnosti popustile, što joj daje glavnu prednost u odnosu na sve ostale hidroizolacije.

Konkretno naša firma M Solutions ima najveći i najjači Reaktor Graco H-XP3, koji bez problema može da zadovoljni navedene pritiske i temperature i to čak na 120m iznad položaja samog reaktora. Kapaciteti reaktora si veliki, u mogućnosti smo, da na pripremljenoj podlozi, apliciramo čak oko 1000m2 u toku jednog dana, u dva sloja.

 

Ove osobine Polyureu cini tako revolucionarnom:

Industrije na mjesta na koja su idealna za primjenu polyuree:

Građevinarstvo:

 

Ravni krovovi

 

Polyurea u kombinaciji sa polyuretanskom pjenom zatvorenih ćelija čini najbolju izolaciju koju je moguće izvesti u ovom trenutku, ne samo kod nas, već i u svijetu. Ova aplikacija se može nanositi na tek izgrađen krov ili na stare slojeve izolacije koja je popustila ili dotrajala. Kroz ovaj sistem objekat dobija veliki stepen toplotne izolacije, dok prokišnjavanje ili bilo koji drugi porblemi sa vodom, a vezani za krov, idu u zaborav.

Bazeni

 

od sada ne postoje limiti kada su oblici i tipovi bazena u pitanju, vrlo brzo nanošenje aplikacije, postavljanje pločica i raznih slojeva sada je prošlost. dobro pirpremljena betonska podloga i polyurea su savršen izbor za bazen. Popularni AquaPark u trebinju je kompletan izgradjen ovim sistemom.

Podrumi i temelji

 

vrlo efikasno rješavanje vlage i vode od podzemnih voda. Polyureu je moguće primijeniti kako sa spoljašnje tako i sa unutrašnje strane konstrukcije.


 

Oblaganje cjevovoda i rezervoara

 

produžava životni vijek svih sistema. Rezervoare je moguće izolovati i sa unutrašnje strane. Odlična u kombinaciji sa pu pjenom kao toplotnim izolatorom.


 

Oblaganje kamiona

 

svih transportnih vozila kao i građevinskih mašina, zbog svoje jake abrazivne zaštite polyurea se na zapadu primjenjuje kao zaštitni sloj kod vojnih, oklopnih kao i blind vozila.


 

Antikorozivna zaštita

 

zaštita svih čeličnih konstrukcija (mostova, čeličnih hala...) od korozije, ukoliko zelite najbolju antikorozivnu zaštitu, polyurea je vaš izbor!

Tokom i nakon završetka nanošenja aplikacija, od nas možete zatražiti dokumenta koja sadrže podatke o tome: ko je nanosio izolacionu masu, na koju površinu je nanešen sistem, koji sistem je korišten prilikom izolacije i kada su radovi započeti i završeni. Svaka površina aplikacije moze biti fizički identifikovana preko fotografija.

 

Ovi podaci vam omogućuju bezbolne dalje radove u budućnosti i mogucnost da u tom novom poslu odaberete prave materijale za renoviranje.

 

Ukoliko vam je potrebna asistencija, ili bi ste željeli da saznate više o ovom sistemu i našim servisima ne oklijevate da nas kontaktirate putem maila ili telefona.